menusearch
asrerooydad.ir

گرگان میزبان اپرای پکن

جستجو
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | ۱۲:۱۷:۴۶
۱۴۰۲/۷/۳ دوشنبه
(2)
(0)
گرگان میزبان اپرای پکن
گرگان میزبان اپرای پکن

 

نشست خبری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی، امروز دوشنبه ۳ مهر ماه با حضور کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و احمد جولایی دبیر جشنواره، مژگان وکیلی مدیر بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی، هادی مرزبان، محمود فرهنگ و هوشنگ جاوید در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

مژگان وکیلی مدیر بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی با اعلام این خبر که بعد از برگزاری ۲ دوره ملی، امسال این جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود اظهار داشت: در مجموع حدود ۴۰ اثر در حوزه آیین و سنت دریافت کردیم که تعدادی را به خاطر موضوعاتشان کنار گذاشتیم. در نهایت از سه نمایش با موضوع آیین و سنت دعوت کردیم که در ایران اجرا داشته باشند.

کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی ضمن قدردانی از مدیرکل‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۵ استانی که میزبان جشنواره می‌شوند گفت: با هدف پر رونق‌شدن هنرهای نمایشی در استان‌ها جشنواره در چند استان برگزار می‌شود. امیدواریم این روند تأثیرگذار و تداوم داشته باشد.

در ادامه نشست هادی مرزبان کارگردان تئاتر و یکی از داوران جشنواره با یادآوری این که خودم کارم را از شهرستان شروع کردم توضیح داد: به همین خاطر هر کاری که مربوط به جشنواره آیینی و سنتی و شهرستان‌ها باشد، با عشق می‌پذیرم و حضور پیدا می‌کنم.

آیین، سنت، سرمایه ملی

احمد جولایی دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی در بخش دیگری از مراسم، شعار دوره بیست و یکم را «آیین، سنت، سرمایه ملی» اعلام کرد و افزود: کل عرف و آیین و نوشته و نانوشته ما در این جشنواره نهفته است. جشنواره‌ از امروز، دوشنبه سوم مهر با آغاز امامت امام عصر (عج) شروع و روز ۱۱ مهر با ولادت رسول خدا (ص) به پایان می‌رسد.

دبیر جشنواره بیست و یکم با اشاره به کمبود فرصتی که در اختیار داشته اظهار داشت: جشنواره آیینی و سنتی دوسالانه است و دبیران دوره‌های گذشته فرصتی ۲۴ ماهانه داشتند اما من از زمانی که حکم گرفتم تا کنون ۸ ماه زمان داشتم و این کارم را سخت کرد. ما در ۷ فروردین فراخوان را منتشر کردیم که ۸۱۰ اثر هنری متقاضی حضور در جشنواره شدند و در کل ۸۷۱ هنرمند در این دوره از جشنواره حضور دارند.

زنان به عنوان بازیگر تعزیه در تکیه تفرش

جولایی درباره ویژگی‌های این دوره نسبت به دوره‌های پیشین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی یادآور شد: در این دوره جشنواره، میزبان تعزیه عربی هستیم. در این دوره، برای اولین بار زنان به عنوان بازیگر تعزیه در تکیه تفرش حضور پیدا می‌کنند. در حالی که در گذشته بازیگران زن‌پوش داشتیم و صدای زنان در تکایا نمی‌پیچید.

دبیر جشنواره بیست و یکم افزود: همچنین نمایش زنانه «خاتون» در برج آزادی برای بانوان اجرا می‌شود که به نوعی احیای نمایش زنانه است. هنرمندان خارجی این دوره از جشنواره نیز در مراکز استان‌ها شامل بجنورد و گرگان حضور می‌یابند. در این رویداد چهار مدیر کل استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسوولیت قبول کردند و با ابلاغ من قائم مقام دبیر جشنواره شدند.

وی با اشاره به مشارکت نکردن سازمان میراث فرهنگی در برگزاری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی، گفت: تعدادی نامه‌نگاری با میراث فرهنگی داشتیم تا با هم در برگزاری جشنواره مشارکت داشته باشیم اما علیرغم نشست‌هایی هم که با مدیران و مسئولان میراث فرهنگی برگزاری کردیم، پاسخی به ما داده نشد.

نرگس یزدی دبیر بخش سمینار جشنواره نیز از حضور چهره‌های نظیر ریچارد شکنر و ماروین کارلسن خبر داد و گفت: امیدواریم در این دوره بتوانیم کتابی در خور توجه به جا بگذاریم.

بخش رادیو تئاتر برای اولین بار

سپس علی بهرامی دبیر بخش رادیوتئاتر بیست و یکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، با اعلام این خبر که برای اولین بار در این جشنواره بخش رادیو تئاتر در نظر گرفته شده است اظهار داشت: به مدت ۴ روز با ۶ اثر این بخش اجرا و اختتامیه ۱۱ مهر در گرگان برگزار می‌شود. ایوب آقاخانی، محسن سوهانی و امین رهبرداوران این بخش هستند. نمایش برگزیده این بخش نیز در بخش رادیوتئاتر جشنواره تئاتر فجر حضور خواهد داشت.

بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی، از یکم تا یازدهم مهر، در بخش‌های «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنرهای نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنه‌ای» (ویژه-آزاد) و «بین‌الملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیه‌خوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایش‌های فردی، نقالی، روایت‌های ملی و کارآواها» و «معرکه‌ها، آیین‌ها و بازی‌های نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)، «عروسکی» و «دانشجویی» به میزبانی خراسان شمالی (بجنورد) و «سمینارهای پژوهشی» و «نمایشنامه‌نویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) در حال برگزاری است.