menusearch
asrerooydad.ir

مهندسان برگزیده ۱۴۰۳ معرفی شدند

جستجو
جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ | ۰۳:۲۰:۵۴
۱۴۰۳/۱۲/۶ دوشنبه
(1)
(0)
مهندسان برگزیده ۱۴۰۳ معرفی شدند
مهندسان برگزیده ۱۴۰۳ معرفی شدند

به گزارش عصر رویداد، این آیین، همزمان با روز مهندس، با حضور محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم‌ و علی‌اکبر صالحی؛ قائم‌مقام فرهنگستان برگزار شد و در آن از ۱۲ مهندس مرد و یک مهندس زن در سه بخش استادان برجسته مهندسی، مهندسان برجسته و پژوهشگران برجسته جوان مهندسی قدردانی شد.

برگزیدگان بخش استادان برجسته مهندسی

حسن بیورانی؛ استاد دانشگاه کردستان از رشته مهندسی برق، عباسعلی خدادادی؛ استاد دانشگاه تهران از رشته مهندسی شیمی و محمدمهدی اقدم؛ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر از رشته مهندسی مکانیک به عنوان استاد برجسته مهندسی، معرفی و تجلیل شدند.

برگزیدگان بخش مهندسان برجسته

احمد آل‌یاسین از رشته مهندسی عمران، فیروز اردشیریان از رشته مهندسی مکانیک، مجید بهمنی از رشته مهندسی مواد، تقی صانعی از رشته مهندسی شیمی و عبدالرضا یعقوب‌زاده طاری از رشته مهندسی برق موفق به دریافت جوایز بخش مهندسان برجسته فرهنگستان علوم شدند.

برگزیدگان بخش پژوهشگران برجسته جوان مهندسی

قاسم براتی دربند؛ استادیار دانشگاه فردوسی مشهد از رشته مهندسی مواد، مقدار پایان؛ استادیار دانشگاه گیلان از رشته مهندسی عمران، سحر زینت‌لو عجب‌شیر؛ دانشیار دانشگاه بناب از رشته مهندسی محیط زیست، علی فرمانی؛ دانشیار دانشگاه لرستان از رشته مهندسی برق و آیت‌الله قره‌قانی؛ دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران از رشته مهندسی مکانیک نیز عنوان «پژوهشگر برجسته جوان مهندسی» فرهنگستان علوم را به خود اختصاص دادند.

آمادگی فرهنگستان علوم برای همکاری با دولت در جهت رفع چالش‌های کلان کشور

رئیس فرهنگستان علوم در مراسم تجلیل از مهندسان برجسته گفت: فرهنگستان علوم از حدود یک سال و نیم گذشته به این فکر افتاده است که با برگزیدن دو سه زمینه کلیدی، تصمیمات مهمی برای کمک به حل مشکلات کشور اتخاذ کند و اینجا مجموعه‌ای از نخبگان بالفعل حضور دارند؛ کسانی که سال‌ها تجربه دارند، کار علمی و تحقیقاتی انجام داده‌اند و حتی در صحنه‌های سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری کلان کشور نقش‌آفرینی داشته‌اند. حیف است که این مجموعه بزرگ باشد و همچنان به بحث‌های جزئی و کم‌اثر بپردازیم.

مخبر دزفولی با اعلام اینکه از مدتی قبل چند موضوع با همفکری اعضای فرهنگستان علوم در اولویت قرار گرفته و از گروه‌ها و اعضا خواسته شده نسبت به آنها اظهارنظر کنند، گفت: بخش عمده‌ای از این موضوعات به گروه‌های مهندسی برمی‌گردد. برای مثال، ناترازی‌هایی که رئیس جمهور در جلسه مجمع عمومی به آن اشاره کردند و خواسته‌شان از فرهنگستان این بود که در زمینه ناترازی‌ها به دولت کمک کند.

وی به استقبال رئیس‌جمهور از همکاری با فرهنگستان علوم در این زمینه اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور همواره اعلام آمادگی کردند تعدادی زمینه را بپذیرید و فرهنگستان در آن زمینه ها کمک جدی به دولت بدهد.

رئیس فرهنگستان علوم، ناترازی انرژی و مساله آب را دو موضوع مهمی دانست که فرهنگستان علوم می‌تواند در حل آنها نقش‌آفرینی کند، تصریح کرد: کمبود شدید برق در بخش‌های خانگی و صنعت مشهود است و اگر قرار باشد تولید هم رو به جلو برود، این انرژی نقش یک سوخت جدی برای تولید ایفا می‌کند.

مخبردزفولی ادامه داد: مساله آب در کشور برای خیلی حیاتی است. نظریه‌های مختلفی هم مطرح می‌شود و در فرهنگستان هم چند سالی است دوستانمان در این زمینه فکر می‌کنند و موضوع آب را با پاک کردن صورت مساله نمی‌توان حل کرد.

وی با انتقاد از برخی دیدگاه‌ها مبنی بر تعطیلی کشاورزی به دلیل کمبود آب، افزود: بعضی‌ها می‌گویند کشاورزی نکنیم!۸۰ میلیارد آب برای کشاورزی مصرف می‌شود که قطعا می‌تواند به ۴۰ میلیارد برسد و دانشمندان می‌توانند برای این امر برنامه ریزی کنند البته سیاستمداران باید بپذیرند.

رئیس فرهنگستان علوم معتقد است که مهندسی ایرانی می‌تواند کمک شایانی به اداره کشور کند، پیام اصلی مراسم تجلیل از مهندسان برجسته را لزوم بهره‌گیری از ظرفیت علمی کشور در حل مسائل کلان است و باید بدانیم این تجلیل برای هدف بزرگی که ایران پیشرفته است، باید به کار گرفته شود. می‌دانم که موانعی وجود دارد اما با وجود این موانع هم می‌توانیم مسیر را باز کنیم.

مخبر دزفولی در ادامه این مراسم، از کتاب پنج مهندس برجسته که در قالب پژوهش، مصاحبه و نگارش به رشته تحریر در آمده رونمایی کرد.

۵ اسفندماه در تقویم ایرانی به منظور گرامیداشت یاد «خواجه‌نصیرالدین طوسی» دانشمند، ریاضی‌دان و معمار ایرانی به عنوان روز مهندس، نام‌گذاری شده‌ است.