menusearch
asrerooydad.ir

خاطرات فقط در مغز ذخیره نمی‌شوند

جستجو
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | ۱۲:۲۷:۵۱
۱۴۰۳/۸/۲۰ یکشنبه
(0)
(0)
خاطرات فقط در مغز ذخیره نمی‌شوند
خاطرات فقط در مغز ذخیره نمی‌شوند

 

به گزارش عصر رویداد از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، همه می‌دانند مغز (به طور خاص، سلول‌های مغز) خاطرات را ذخیره می‌کند؛ اما گروهی از دانشمندان کشف کردند که سلول‌های سایر قسمت‌های بدن نیز عملکرد حافظه را انجام می‌دهند؛ این موضوع مسیرهایی جدید را برای فهم نحوه عملکرد حافظه و ایجاد قابلیت افزایش یادگیری و درمان بیماری‌های مرتبط با حافظه، پیش روی ما می‌گشاید.

نیکولای وی کوکوشکین (Nikolay V. Kukushkin)، سرپرست گروه پژوهشی از دانشگاه نیویورک در آمریکا، توضیح می‌دهد: یادگیری و حافظه به طور کلی فقط با مغز و سلول‌های مغز مرتبط هستند؛ اما پژوهش ما نشان می‌دهد سلول‌های دیگر بدن نیز می‌توانند یاد بگیرند و خاطرات را شکل دهند.

در این پژوهش، دانشمندان روی دو نوع سلول غیرمغزی انسان در آزمایشگاه (یکی از بافت عصبی و دیگری از بافت کلیه) مطالعه کردند و آن‌ها را در معرض الگوهای مختلف سیگنال‌های شیمیایی قرار دادند؛ درست همان‌طور که در زمان یادگیری اطلاعات جدید، سلول‌های مغزی در معرض الگوهای ناقل‌های عصبی قرار می‌گیرند.

واکنش سلول‌های غیرمغزی روشن کردن «ژن حافظه» بود؛ همان ژنی که سلول‌های مغز هنگام شناسایی الگویی در اطلاعات بازسازی اتصالات خود برای ایجاد خاطرات، روشن می‌کنند.

کوکوشکین گفت: این کشف درهایی جدید بر فهم نحوه عملکرد حافظه می‌گشاید و احتمالاً ما را به سوی روش‌هایی بهتر برای تقویت یادگیری و درمان مشکلات حافظه راهنمایی می‌کند.

وی افزود: این کشف همچنین نشان می‌دهد در آینده، باید با بدن خود بیشتر شبیه مغز رفتار کنیم؛ مثلاً آنچه را پانکراس ما درباره الگوی وعده‌های غذایی گذشته به خاطر می‌آورد تا سطح قند خون مناسب را حفظ کند یا آنچه را یک سلول سرطانی درباره یک الگوی شیمی‌درمانی به یاد می‌آورد، در نظر بگیریم.