menusearch
asrerooydad.ir

۱۶۸ شهر کشور دارای بافت تاریخی / الگوی یزد می‌تواند محرک بافت‌های تاریخی کشور شود

جستجو
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ | ۲۱:۲۷:۴۲
۱۴۰۳/۸/۱۲ شنبه
(0)
(0)
۱۶۸ شهر کشور دارای بافت تاریخی / الگوی یزد می‌تواند محرک بافت‌های تاریخی کشور شود
۱۶۸ شهر کشور دارای بافت تاریخی / الگوی یزد می‌تواند محرک بافت‌های تاریخی کشور شود


به گزارش عصر رویداد؛ "شهاب طلایی " در نشست اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی افزود: بافت تاریخی، باغات، کویر، قنات و کارونسراهای شهر یزد از منظر تاریخی، این شهر را در ابعاد مختلف به عنوان یک شهر جهانی مطرح کرده است و اگر اتفاقی در این استان رخ دهد طبیعتا سر منشاء تحولات زیادی در بافت های تاریخی در مناطق مختلف کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: بناهای بافت تاریخی یزد دارای مالکیت های مختلف است، از مالکیت بخش خصوصی تا بخش مختلف دولتی و اوقاف که برای ساماندهی این بناها، صندوق توسعه احیا نیازمند همکاری بیشتری از سوی استان است.

مدیرعامل صندوق توسعه و احیای اماکن تاریخی افزایش همکاری شهرداری یزد در زمینه دسترسی به بافت تاریخی و توسعه فضای پارکینک را خواستار شد و گفت: اگر احیای بافت های تاریخی کشور را می‌خواهیم باید شروع آن استان یزد باشد به همین علت تمرکز ویژه ای روی این استان وجود دارد.

طلایی با بیان اینکه مالکیت اغلب بناهای بافت تاریخی یزد خصوصی است افزود: امیدواریم در این دولت با تمرکز بر بناهای تاریخی با مالکیت بخش خصوصی بتوانیم از ظرفیت مجلس شورای اسلامی و به ویژه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها برای قانوان گذاری و تسهیل این موارد کمک گرفته شود.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی اضافه کرد: استان یزد در بسیاری موارد الگوی توسعه بناهای تاریخی است و امیداوریم این اثرگذاری را در سراسر کشور شاهد باشیم.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تاکید بر افزایش تعداد نمایندگان استان یزد در مجلس گفت: این موضوع در دستور کار کمیسیون قرار دارد تا در این زمینه عدالت رعایت شود، زیرا برخی شهرهای کشور با جمعیت کمتر از استان یزد، نمایندگان بیشتری دارند.

"ولی‌الله بیاتی" افزود: همچنین هفت‌ ساله‌ شدن انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا منتفی است و سال آینده، این انتخابات برگزار می‌شود.

بافت قدیم یزد به عنوان نخستین بافت تاریخی شهری ایران، ۱۸ تیر ۹۶ در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث بشری سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر کراکوف لهستان به ثبت جهانی رسید.

بافت تاریخی یزد به مساحت ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسید.

استان یزد یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده غیر منقول و ۶۰۰ بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.

این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.

یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه‌ها، شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته می‌شود.

استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می‌کنند.