menusearch
asrerooydad.ir

پرونده ثبت جهانی مساجد ایران بزودی به یونسکو ارسال می‌شود

جستجو
پنج شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ | ۷:۵۰:۴۳
۱۴۰۳/۸/۱۵ سه شنبه
(0)
(0)
پرونده ثبت جهانی مساجد ایران بزودی به یونسکو ارسال می‌شود
پرونده ثبت جهانی مساجد ایران بزودی به یونسکو ارسال می‌شود

 

به گزارش عصر رویداد؛ حدود ۲ سال پیش طرح «ثبت جهانی مساجد ایران» با بررسی ۳۴ باب مسجد در ۱۲ استان آغاز شد، این مساجد که نمایندگان سیر تحول معماری مساجد ایران از آغاز دوره اسلامی تا دوران معاصر را نمایندگی می‌کنند در قالب طرح مستندنگاری مورد مطالعه میدانی قرار می‌گیرند تا با تکمیل پرونده برای ثبت جهانی به یونسکو ارایه شوند.

مهر ۱۴۰۲ نیز در طرحی مشابه با نام «ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی»، هشت کاروانسرای اصفهان از شمار ۵۴ کاروانسرای ایران در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو، به ثبت جهانی رسیدند.

امیر کرم‌زاده افزود: پرونده ثبت جهانی روستای زیبای «ابیانه» کاشان نیز تا حدود ۱۰ روز دیگر در یونسکو مطرح می‌شود و با وجود کارشکنی‌ها در این دوره برای تخصیص نیافتن سهمیه ثبت میراث به ایران، به احتمال زیاد این پروند در نشست پیش رو یونسکو مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: اصفهان شناسنامه کشور در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محسوب می‌شود و در هر سه حوزه از ظرفیت فراوانی برخوردار است.

کرم‌زاده اضافه کرد: در حوزه صنایع‌دستی، این استان ۲ عنوان شهر جهانی دارد و چهارشنبه این هفته نیز آیین رونمایی از ثبت نشان جهانی قلمزنی آن با حضور استاندار و معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حوزه صنایع دستی برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان تاکید کرد: ثبت جهانی هنر قلمزنی به نام اصفهان به این معناست که این دیار بعنوان پایتخت قلمزنی دنیا شناخته خواهد شد که اتفاق بزرگی برای این خطه و هنر ماندگار است و امیدوارم چهارشنبه مراسمی در شان هنرمندان این رشته برگزار شود.

کرم‌زاده با اشاره به حضور فعال اصفهان در سی و هفتمین دوره نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران که ۲۳ تا ۲۶ آبان در پایتخت برگزار می‌شود، گفت: پس از اتمام این نمایشگاه، رییس اتحادیه عرب که برای بازدید از این نمایشگاه به تهران می‌آید، سفری نیز به اصفهان خواهد داشت.

وی اضافه کرد: هرچند در استان، حوزه میراث فرهنگی با وجود هزاران اثر تاریخی و ۱۷ اثر ثبت جهانی ظرفیت فراوانی برای توسعه گردشگری ایجاد کرده است اما بر اساس نظر کارشناسی باید اذعان کرد که هنوز بسیاری از این ظرفیت‌ها مغفول مانده و اصفهان به حق خود نرسیده و بسیاری هنوز این بخش را جدی نگرفته اند با این وجود استاندار جدید به این بخش بعنوان یکی از سه نقطه قوت توسعه استان تاکید و توجه ویژه دارد.

کرم‌زاده خاطرنشان کرد: برخی از بی‌توجهی‌ها به حوزه گردشگری مربوط به بخش دولتی و حاکمیتی است و باید این موضوع با تمام قدرت دنبال و کاستی‌های آن جبران ‌شود تا سطح گردشگری اصفهان افزایش یابد، زیرا توسعه گردشگری این استان منجر به توسعه این صنعت در کل کشور خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: اصفهان چشم و چراغ گردشگری ایران است و تحول در گردشگری آن موجب راه افتادن این صنعت در استان‌های مجاور و حتی سراسر کشور می‌شود و جذب تنها ۱۲۰ هزار گردشگر از ۶ و نیم میلیون جمعیت ورودی گردشگر برای اصفهان با این همه ظرفیت بسیار کم است و باید نرخ جذب گردشگر استان بسرعت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: برگزاری رویدادها می‌تواند نقش مهمی در توسعه گردشگری داشته باشد اما باید در کنار آن با دعوت از کشورهای مختلف برای حضور در رویدادها زمینه توسعه گردشگری را فراهم و فرهنگ اصیل خویش را بعنوان یک میراث ناملموس به آنها عرضه کنیم و بطور مثل برگزاری رویدادهایی در زمینه معرفی غذاها و خوراکی های بومی و محلی می‌تواند ثمربخش باشد.

دبیر ستاد حفظ میراث کهن اصفهان ادامه داد: حدود ۱۲۰ جشنواره در سطح استان در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان ثبت شده است که ظرفیت خوبی برای برگزاری رویدادهای با نگاه توسعه گردشگری در آنها وجود دارد.

وی یادآور شد:البته تاکنون برای توسعه گردشگری اصفهان در زمینه بین‌المللی مانند شرکت در جشنواره های فراملی کار چندانی انجام نشده است، اما امسال اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شرکت در نمایشگاه های خارجی را در دستور کار قرار داده و منابع مالی آن نیز تامین شده است که البته نیاز به حمایت بیشتر مسوولان استانی دارد.

کرم‌زاده خاطرنشان کرد: شرکت در نمایشگاه‌های بین المللی موجب ظرفیت‌سازی در حوزه گردشگردی استان می‌شود و هتل‌های اصفهان نیز می‌توانند با حضور در این نمایشگاه‌ها، خدمات خود را عرضه و نرخ پذیرش جهانگردان خارجی خود را افزایش دهند.

وی همچنین با یادآوری ظرفیت خوب اصفهان در حوزه «گردشگری سلامت» گفت: اصفهان هنوز به جایگاه شایسته خود در این حوزه دست نیافته و این در شرایطی است که اکنون شیراز به مقصد بسیاری از مسافران در این زمینه تبدیل و اقدامات زیادی در آن شهر در این راستا انجام شده که بر اثر آن، سالانه تعداد زیادی مسافر بویژه از کشورهای حوزه خلیج فارس برای درمان به شیراز سفر می‌کنند که موجب توسعه هتل‌ها و بیمارستان‌های آن دیار شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: اصفهان در زمینه توریسم سلامت، از ظرفیت بیشتری نسبت به شیراز برخوردار است و باید از آن برای توسعه صنعت گردشگری بهره برد که اگر این مهم اتفاق بیفتد، به افزایش تقاضا برای هتل‌ها و بدنبال آن افزایش پروازها و تبدیل اصفهان به مقصد اصلی مسافران منجر خواهد شد.

کرم‌زاده یادآور شد: ماه آینده نمایشگاه بین المللی گردشگری در اصفهان برگزار خواهد شد که نیازمند همکاری بخش خصوصی است و فعالان این عرصه می‌توانند با استفاده از این فرصت، خدمات خود را بیشتر و بهتر معرفی کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان افزود: یکی از حلقه‌های مفقوده در توسعه صنعت گردشگری، آموزش نیروی ماهر و متخصص در این حوزه بویژه در بخش خصوصی است و می‌توان امروز ادعا کرد هر تعداد نیروی متخصص در این حوزه در استان وجود داشته باشد امکان جذب آنها وجود دارد.

وی یادآور شد: برای آموزش نیروهای ماهر فعال در صنعت گردشگری، کمیته آموزش اداره‌کل میراث فرهنگی تعریف دوره‌ها و اجبار اجرای آنها را در دستور کار دارد تا علاوه بر آموزش فعالان صنعت گردشگری، آموزش فرمانداران، شهرداران، بخشداران و دهیاران نیز در زمینه گردشگری انجام شود و توسعه این صنعت در استان رقم بخورد.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان بعنوان قطب گردشگری کشور بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و ۱۷ اثر به ثبت جهانی رسیده است.

آثار جهانی استان شامل میدان امام اصفهان(نقش جهان)،کاخ چهلستون، باغ فین کاشان، مسجد جامع و سه قنات و کاروانسراهای نوشیروان (اصفهان)، گز (گز)، امین‌آباد(شهرضا)، مرنجاب(آران و بیدگل)، نیستانک(نایین)، کوهپایه(کوهپایه)، گَبرآباد(قمصر)، مهیار (شهرضا) و شیخعلی‌خان(شاهین شهر) است.