menusearch
asrerooydad.ir

مجلس با فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد

جستجو
چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۸:۴۷:۳۶
۱۴۰۴/۲/۳ چهارشنبه
(1)
(0)
مجلس با فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد
مجلس با فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد

به گزارش عصر رویداد، در جلسه علنی روز چهارشنبه (سوم اردیبهشت ماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی، بررسی دوفوریت لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان در دستور کار قرار گرفت که نمایندگان با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۱۷ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از ۲۳۲ نماینده حاضر در مجلس با دو فوریت این لایحه مخالفت کردند.

در ادامه یک فوریت آن به رأی گذاشته شد که این بار نیز با ۱۱۴ رأی موافق، ۱۰۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از ۲۳۲ نماینده حاضر در مجلس یک فوریت آن هم به تصویب نرسید.

در نهایت با اعلام نظر محمدباقرقالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، این لایحه به صورت عادی اعلام وصول شد.

پیش از رای گیری، علاءالدین رفیع‌زاده به عنوان نماینده دولت در دفاع از این لایحه گفت: تغییر ساعت رسمی کشور که تحت عنوان ساعت تابستانی مطرح می‌شود، در بیش از ۷۰ کشور اجرا می‌شود که سبب صرفه جویی در انرژی، کاهش بار اوج مصرف، هماهنگی با سبک زندگی اسلامی و بهبود زندگی مردم می‌شود و این راهکار تا دو سال پیش در کشور اجرا می‌شد.

وی افزود: بر اساس نظر تخصصی وزارت نیرو، اگر دولت اجازه جابه‌جایی ساعت را داشته باشد، میزان صرفه جویی از هزار تا هزارو ۵۰۰ مگاوات در روز برای دولت کمک کننده خواهد بود تا میزان ناترازی جبران شود.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: اواقات شرعی در فصول مختلف با تغییرات قابل ملاحظه‌ای انجام می‌شود و به عنوان مثال اذان صبح در تهران در تابستان ۳ صبح و در مشهد ۲ و ۳۰ دقیقه صبح است که تغییر ساعت می‌تواند زمان اوقات شرعی مردم را با فعالیت روزانه هماهنگ کند.

رفیع‌زاده با بیان اینکه تقاضای تغییر ساعت کار کارمندان هم در این لایحه دیده شده است، تصریح کرد: تغییری که در تنوع جغرافیایی کشور وجود دارد در کنار حمل و نقل و ترافیک، آلودگی هوا، تغییرات تکنولوژی، شرایط اضطرار، ماه مبارک رمضان و غیره، این فرصت در اختیار دولت قرار داده می‌شود تا برای سقف ساعت کاری تصمیم گیری کند.

وی تاکید کرد: دلیل ارائه دوفوریت لایحه به تصمیمی که در سران قوا گرفته شد برمی گردد، ضمن آنکه ما در حال حاضر دچار ناترازی انرژی هستیم از این رو موافقت مجلس با این لایحه می‌تواند به دولت کمک کند.

نمایندگان درباره لایحه تغییر ساعت رسمی و کاری کشور چه گفتند؟

به گزارش ایرنا، همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس، نقطه نظرات خود را درباره فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی و کاری کشور مطرح کردند.

غلامرضا میرزایی نماینده مردم بروجن در مجلس در مخالفت با دوفوریت این لایحه گفت: تنظیم ساعت در اختیار خود دولت است و دولت می‌تواند طبق قانون حضور کارکنان در دستگاه‌های مختلف را تنظیم کند و نیاز به این نیست که لایحه جدید در این باره بیان شود.

محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس نیز در موافقت با این لایحه گفت: این لایحه نقش موثری در کاهش خاموش‌ها و رفع ناترازی انرژی دارد و بهتر است بدون نگاه سیاسی، به این موضوع توجه شود.

وی افزود: افزایش روز افزون مصرف برق، چالش‌های زیادی برای بخش‌های مختلف ایجاد کرده است چرا که سبب تغییر در الگوی مصرف می‌شود و انتظار می‌رود با تصویب این لایحه، شدت مصرف به ساعت اولیه صبح منتقل شود و از افزایش مصرف در زمان ظهر جلوگیری می‌کند.

نماینده مردم بوکان در مجلس خاطرنشان کرد: کشورهای زیادی از تغییر ساعت استقبال کردند و این لایحه در کاهش ناترازی انرژی تاثیر به سزایی دارد.