به گزارش عصر رویداد؛ مهندسان آزمایشگاه «جی پی ال» (JPL) ناسا ۶۸ تصویر از این خورشیدگرفتگی ناشی از رویت این قمر سیبزمینی شکل در برابر خورشید ثبت کردند.
این تصاویر با استفاده از دوربین Mastcam-Z مریخنورد نورد ثبت شد که یکی از دو تجهیزات تصویربرداری است که روی دیرک گردنمانند مریخ نورد استقامت نصب شده و اغلب برای ثبت مناظر گسترده از سیاره سرخ استفاده میشود.
قمر «فوبوس» که در زبان یونانی باستان به معنی «هراس» است اولین بار در سال ۱۸۷۷ توسط «اساف هال» ستارهشناس آمریکایی کشف شد در واقع یک قمر به اندازه سیارک است که چند کیلومتر بالاتر از سطح مریخ در مدار خود (به دور مریخ) میچرخد و به افتادن به سمت این سیاره ادامه میدهد. این قمر در نهایت باید به علت نیروهای گرانشی سیاره سرخ متلاشی شود.
فوبوس و دیگر قمر مریخ با نام «دیموس» تاریخچه شکلگیری مرموزی دارند. دانشمندان به طور حتم نمیدانند که این قمر آیا از کمربند سیارکها آمده، از برخوردها تشکیل شده، ناشی از بقایای مواد به جا مانده در فضا از دوران اولیه منظومه شمسی شکل گرفته است یا در یک سناریوی دیگر تشکیل شده است.
تاکنون هیچ فضاپیمایی موفق به بازدید از قمر فوبوس نشده است اما چند فضاپیما از نزدیکی آن پرواز کردهاند. سازمان کاوش هوافضای ژاپن قصد دارد در سال ۲۰۲۶ ماموریت فضایی MMX را به قمر فوبوس ارسال کند. این ماموریت قصد دارد مقداری از خاک قمر یاد شده را به زمین بیاورد که ممکن است سرنخهای بیشتری درباره تاریخچه شکلگیری این قمر و همچنین درباره اتمسفر مریخ فراهم کند.
ماموریت مریخنورد استقامت نیز به این تحقیقات کمک خواهد کرد، چرا که به دنبال یافتن نشانههایی از وجود آب باستانی و شرایط قابل زیست در این سیاره است. ناسا و سازمان فضایی اروپا قصد دارند در دهه ۲۰۳۰ ماموریتی فضایی برای نمونهبرداری از مریخ و آوردن آنها به زمین ارسال کنند.
هم اکنون در عصر رویداد هستیم
پایگاه خبری «عصر رویداد» تلاش میکند اخبار و رویدادهای ایران و جهان را رصد و به موقع به مخاطبان و مشتریان خود اطلاع رسانی کند.
با ما در عصر رویداد بمانید/ قرن جدید، قرن آرزوها
زمان پاسخگویی تلفنی:
شنبه تا چهارشنبه از 8 تا 17
پنج شنبه و جمعه از ساعت 9 تا 12
دفتر مرکزی: تهران - بلوار تعاون - خیابان عدالت
تلفن های تماس: 44444444-021
info @asrereooydad.ir
همه حقوق این سایت متعلق به «عصر رویداد» است و استفاده از آن با ذکر منبع منعی ندارد