به گزارش عصر رویداد؛ مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار هفت میلیون و ۵۰۰هزار تُن، حدود ۱۱ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد. این استان دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی بوده که طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج میرود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.
از سوی دیگر این استان به لحاظ تولید محصولات متنوع کشاورزی و همچنین فراوانی تولید در برخی محصولات از جمله مرکبات، برنج و کیوی به عنوان قطب تولید این محصولات در کشور به شمار میرود و جایگاه ویژه ای دارد.
علاوه بر تنوع تولید محصولات کشاورزی و رتبه دار بودن در برخی محصولات کشاورزی در کشور، این روزها خبرهای خوشی در حوزه صادرات و بین المللی شدن تولیدات این استان به گوش میرسد و همین هفته گذشته خبری مبنی بر قرار گرفتن نارنگی مازندران در سبد غذایی روس ها مخابره شد و امروز نیز "کیوی" به عنوان دیگر محصول کشاورزی استان در سبد صادراتی قرار گرفته است.
باغ های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار میشود بیشتر در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تا ۲۲۰ هزار تُن میرسد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری مازندران پیرامون وضعیت صادرات کیوی باغات استان گفت: با توجه به امضای قرارداد بین مازندران و کشورهای هند و روسیه، صادرات کیوی این استان به کشورها مذکور آغاز شده است.
سید رحیم بخشی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارسال کیوی مازندران از طریق پایانه محصولات کشاورزی استان با نام روماک در شهرستان جویبار انجام میشود.
وی ادامه داد: با اخذ "کد رجیستر کیوی مازندران" در مدت ۲ هفته اخیر ۲۵۰ تُن از این محصول به کشور هند ارسال شد و پیش بینی میشود که امسال صادرات این محصول فقط به این کشور به بیش از یک هزار تُن برسد.
مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری مازندران به نشست و جلسه اخیر مسوولان استان در وزارت کشور و معاون اول رییس جمهور در خصوص موضوع صادرات محصولات کشاورزی این استان اشاره کرد وگفت: در این جلسه راه حل های صادرات محصولات استان مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهار داشت: الگوهای موفق روش های صادراتی مازندران باعث شده تا این مهم مورد استقبال دیگر استان های کشور قرار گیرد و کارشناسان گیلان و کرمان برای فراگیری آن به مازندران سفر کنند.
بخشی، با ابراز رضایت از صادرات کیوی مازندران در سال جاری اعلام کرد: میزان صادرات ۲ هفته اول مهرماه این محصول بیشتر از کل صادرات پارسال از مازندران بود.
وی ابراز امیدواری کرد با روند پیش رو سال پررونق و صادرات چندین برابری کیوی مازندران را شاهد باشیم.
پایانه محصولات کشاورزی مازندران در جویبار نخستین مرکز راهبردی صادراتی محصولات کشاورزی این استان است که در ۲ گام به بهره برداری رسید. گام اول این واحد زیرساختی در زمینی به مساحت ۳۱ هکتار ساخته و به بهره برداری رسید. این پایانه شامل سالن های مجهز به دستگاههای خنک کننده و سرماساز است.
این پایانه در زمان بهره برداری تمامی امکانات تاسیساتی و تجهیزات لازم را برای آماده سازی، نگهداری، بازاریابی محصولات کشاورزی جهت تنظیم بازار داخلی و توزیع مدرن علمی محصولات کشاورزی و شیلاتی و تسهیل و تسریع در صادرات به طور یکپارچه را فراهم کرد. آمادهسازی و بازاریابی محصولات کشاورزی به میزان ۳۳۰ هزار تن، نگهداری و ذخیرهسازی ۹۰ هزار تنی انواع میوه، سبزی، گوشت قرمز و سفید و سایر محصولات، بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد و معرفی برند ایرانی برای محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی و اصلاح نظام نوین و تنظیم بازار محصولات کشاورزی از جمله اهداف این پایانه است.
مازندران سالانه حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید میکند که به دلیل نداشتن پایانه صادراتی محصول کشاورزی توفیق چندانی در امر صادرات این محصولات در استان وجود نداشت و پایانه صادراتی روماک بخش زیادی از مشکلات این خطه شمال کشور در صادرات انبوه محصولات کشاورزی کاهش داد.
هم اکنون در عصر رویداد هستیم
پایگاه خبری «عصر رویداد» تلاش میکند اخبار و رویدادهای ایران و جهان را رصد و به موقع به مخاطبان و مشتریان خود اطلاع رسانی کند.
با ما در عصر رویداد بمانید/ قرن جدید، قرن آرزوها
زمان پاسخگویی تلفنی:
شنبه تا چهارشنبه از 8 تا 17
پنج شنبه و جمعه از ساعت 9 تا 12
دفتر مرکزی: تهران - بلوار تعاون - خیابان عدالت
تلفن های تماس: 44444444-021
info @asrereooydad.ir
همه حقوق این سایت متعلق به «عصر رویداد» است و استفاده از آن با ذکر منبع منعی ندارد