menusearch
asrerooydad.ir

خبر خوش محیط زیستی؛ تولید موکت از بطری‌ پلاستیکی

جستجو
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | ۱۰:۲۷:۳۰
۱۴۰۲/۸/۲۲ دوشنبه
(1)
(0)
خبر خوش محیط زیستی؛ تولید موکت از بطری‌ پلاستیکی
خبر خوش محیط زیستی؛ تولید موکت از بطری‌ پلاستیکی

 

 

به گزارش عصر رویداد؛ در زمان‌های نه چندان دور شاید سه تا چهار دهه گذشته، از مقابل هر سوپرمارکتی که عبور می‌کردی حتما با جعبه های زرد و یا سبز رنگی مواجه می‌شدی که روی هم چیده شده بودند و داخل آنها شیشه های نوشابه زرد و سیاه به هر عابری چشمک می‌زد، دلت برای باز کردن یکی از این شیشه ها و آن صدای پااخ مانند پر می‌کشید، اگر در کنارش هم یک تی تاب بود که دیگر روزت کامل می‌شد، اما اکنون دیگر از آن شیشه ها خبری نیست و اگر هم باشد به حدی کم است که دیگر به چشم نمی‌آیند.

اما جای آن هیجان باز کردن در شیشه نوشابه را بطری‌های پلاستیکی رنگارنگی گرفته که شاید در نگاه اول جذاب باشند اما به مرور به بلایی برای طبیعت تبدیل شدند که دیگر نه راه پس گذاشته اند و نه راه پیش.

بطری های پلاستیکی به حدی در زندگی بشر امروزی جا باز کرده اند که حتی تصور نبودنشان هم غیرممکن به نظر می‌رسد.

اکنون همه می‌دانیم که کیسه های پلاستیکی چه بلایی بر سر منابع آب و خاک و در نهایت سلامت انسان می‌آورد اما همچنان دست از سرشان بر نمی‌داریم و هر روز با دستانی پر از انواع این کیسه های پلاستیکی و بطری های رنگارنگ وارد خانه هایمان می‌شویم، این در حالیست که عمر هر کدام از این کیسه ها حدود ۱۰ دقیقه است و بعد از آن به پسماندی خطرناک برای طبیعت تبدیل می‌شوند.

زمانی که پلاستیک وارد طبیعت می‌شود تجزیه آن چندین سال طول می‌کشد، اما در این مدت با تابش خورشید مواد سمی سازنده آن وارد آب و خاک می‌شود و در نهایت آلودگی محیط زیست را به همراه دارد.

در این شرایط، در دنیای امروز ضایعات پلاستیکی به معضلی در زمینه آلودگی محیط زیست تبدیل شده است، گذشته از این در تفکیک آنها از مبدا و بازیافت هم بسیار ضعیف هستیم، بر اساس آمار سالانه حدود ۶ میلیون تن ضایعات پلاستیکی در کشور جمع آوری می‌شود که فقط ۸ درصد آن بازیافت می‌شود.

در این میان بطری های انواع نوشیدنی ها رایج ترین زباله های تولیدی در راستای پسماندهای پلاستیکی است و به نظر می‌سد با توجه به تغییر مدام ذائقه بشر، این بطری ها روز به روز بیشتر شوند.

اگر با همین روند تولید و تنوع و سبک کُند بازیافت پیش رویم قطعا در آینده ای نه چندان دور، تمام دور و برمان را انواع بطری ها با رنگ ها و اندازه های مختلف خواهد گرفت، جدا از این میکروپلاستیک ها با ورود به دریاها و اقیانوس ها سلامت آبزیان و در نهایت انسان را به خطر می‌اندازند به طوری که سازمان ایمنی و سلامت مواد غذایی اروپا در سال ۲۰۱۶ نسبت به این موضوع هشدار جدی داد این در حالیست که بخش زیادی از این پلاستیک ها و بطری ها هرگز به مراکز بازیافت نمی‌رسند و سالها در طبیعت باقی می‌مانند.

آمارها نشان می‌دهد سال به سال بر حجم تولید پلاستیک در دنیا اضافه می‌شود به طوری که بر اساس اعلام انجمن تجاری پلاستیک اروپا، در سال ۱۹۵۰ در دنیا چیزی حدود ۱.۵ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شد که این عدد در سال ۲۰۱۵ به ۳۸۱ میلیوین تن رسید و قطعا امروز بسیار بیشتر از این مقدار خواهد بود، بنابراین باید فکری عاجل برای این موضوع کرد وگرنه بشر میان غول پلاستیک ها گم می‌شود.